Friday, April 8, 2016

Bos

Ade dua bos..
Satu kat umah...
Satu kat tmpt keje..
Tp kat umah tu aku dah lama xblk..
Satu hari aku kene tiaw ngan bos..
Ms tu datuk daeng nak dtg..
Smbl kene tiaw aku boleh pulak terjawab bos aku ngan pggln 'bah'..
Hmm tu la tanda nye aku lama xblk..
Nasib baik la bdk2 lain xprsn..
Klu xmmg la kene bahan saje aku ni..

Thursday, February 18, 2016

Ohaiyo gozaimasu

Dulu kita kat skool blaja bahasa jepun main2 sgt kan...
Haaa kan merangkak nak speaking ngan si jepun..
Wlumcm mana pon trip g hepun mmg best dan memenatkan..
Kemana2 pon kene jalan kaki dan naik tren sahaja..
Teksi pilihan terakhir sbb teksi lah yg termahal skali..
Aku xabis upload lg suma gmbr..
So boleh payung serba sket je la dulu..
Later on bile aku free aku upload byk sket...

Tuesday, January 5, 2016

Ultraman Taro

Anak aku dah makin besar..
Minat beliau juga sama mcm aku ketika kecilku dulu...
Ultraman taro, ultraman zero, ultraman gaia..
Itu je lah yg plg faveret dia..
Cuma ade tmbhn boboiboy ngan upin ipin la...
Dulu ms kecik2 aku ade ultraman ace, suria perkasa hitam, power rangers dan sebagainya lah...
Tgk bdk kecik ni teringat kita kecik2 dulu..
Mainan adiwira ni jgn ckp la tiap2 bulan kene bli...
Ade jugak mainan yg bapaknya teringin guna alasan anak yg nak..
Hahahaha...
Taktik tu berhasil...
Teruja tgk anak sorang ni..
Xtau la klu ade rezeki nak tmbh lg..
Jgn tmbh cawangan sudah..

Sunday, December 27, 2015

Most

Keje tmpt baru..
Kate nye the highest building in Johor Bahru..
Wow..
Chantek resume aku...
Tp hari tu aku blk kl..
Ade byk building yg setara dgn projek aku skang...
Xsangka..
Kita xboleh cepat sgt bangga dgn ape yg kita kecapi skang ni..
Kita kene kejar byk lg utk berjaya pada masa akan dtg..

Monday, December 7, 2015

Mudah

Dah install kat phone..
Yahooo...!!!!!

Sunday, November 15, 2015

keluarga kecilku



lama xupdate kan..
ni la gmbr family kecik aku...
yg bwh skali tu mmg anak kecil lg..
selalu nye buat aku berangin..
tp selalu jugak buat aku hepi...
kita ni baru lg...
mmg kene blaja byk lg ni...



Tuesday, November 10, 2015

rindu

tiba2 semua nostalgia zaman dulu2 teringat balik..
rindu zaman dulu...
rindu masa kecik..
rindu zaman blaja..
rindu zaman praktikal...
rindu zaman bujang...
rindu kawan2..
rindu segala-gala nya...


damn...!!!

hari ni baru rasa nak tulis balik..
tgk lah klu boleh nnt tulis lg blog2 yg lain tu....

Followers